In 1979 startte de familie Keuper met het maken van boerenkaas. Decennialang bleef het recept van kaasboerderij Keuper in de familie totdat de ZuivelBroeders in 2024 de kaasmakerij overnamen. De kaas wordt nog steeds gemaakt volgens dit authentieke recept in dezelfde kaastobbe en kaasmakerij.
In 1979 startte de familie Keuper met het maken van boerenkaas. Decennialang bleef het recept van kaasboerderij Keuper in de familie totdat de ZuivelBroeders in 2024 de kaasmakerij overnamen. De kaas wordt nog steeds gemaakt volgens dit authentieke recept in dezelfde kaastobbe en kaasmakerij.
Wat ZuivelBroeders kaas speciaal maakt heeft te maken met het proces van melk tot rauwmelkse kaas (ook wel boerenkaas genoemd). Tijdens het melken van de 60 koeien wordt de melk direct in de kaastobbe (ook wel wrongelbak genoemd) gepompt waarna het kaasmaken start. Om het keurmerk échte boerenkaas te voeren mag de melk niet worden gepasteuriseerd (verhitting van de melk om bacteriën uit de melk te halen) en dat de kaas alle gezonde bacteriën bevat die zijn eigen identieke smaak bij zich dragen. De kwaliteit van de melk heeft hierdoor ook een nog grotere invloed op de smaak van de kaas. In de video zie je hoe Jan enkele jaren geleden kaas maakte. Bij bezoek aan de boerderijwinkel bestaat de mogelijkheid een kijkje te nemen in de kaasmakerij waar de kans groot is dat er kaas wordt gemaakt! Bij producten staan alle verschillende soorten kaas die door de ZuivelBroeders worden gemaakt.
De producten die wij maken zijn: diverse soorten heerlijke boerenkaas, zoals; naturel, brandnetel, knoflook, olijf, tomaat, komijn e.a. .
06 - 81 56 18 42
info@zuivelbroeders.nl
Copyright © Zuivelbroeders. Alle rechten onder voorbehoud
Logo & website door Kerkveld